Українців попередили про підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті.

Зокрема, перевізники вже підняли ціни на проїзд у Києві, Чернігівській та Черкаській областях. З цього приводу висловився голова Київського обласного територіального відділення АМКУ Хмельницький Олексій у своєму Facebook, на думку якого, цим питанням має зайнятися місцева влада.


Він зазначив, що подорожчання тарифів на проїзд не досягло ще 40%. Тим не менш, в АМКУ вже надійшло безліч скарг, які вказують на те, що, наприклад, вартість авіаперельоту Обухів - Київ з 28 грн піднялася до 38 грн.

Однак Хмельницький акцентував увагу на тому, що:

"Контроль дій перевізників при зміні вартості послуг належить повноваженням органів місцевого самоврядування", - уточнив чиновник в соцмережах.


Таким чином, якщо спостерігається невиконання умов договору, то місцева влада має право розірвати таку угоду і провести конкурс на визначення нового виконавця зазначених послуг.

Відповідний запит АМКУ з проханням вирішити це питання направили місцевій владі, яким порадили взяти під контроль дії перевізників і відстежувати зміну вартості на надання ними послуг пасажирських перевезень на міських і приміських автобусних маршрутах.


Раніше "Hyser" писав про те, що експерт розповів, чи ліквідують маршрутки в Україні до 2030 року. Рада розглянула відповідну Національну транспортну стратегію і прийняла остаточне рішення.

Також наш портал повідомляв, що в Україні підняли ціни на проїзд у маршрутному транспорті. Першими з цим явищем зіткнулися жителі столиці, яким, напевно, куди дешевше буде ходити пішки.

Нагадуємо, що "пільговиків" сповістили про транспортну реформу, через яку буде введена система громадських послуг з перевезення пасажирів.