Вартість національної валюти незначно впала, як щодо долара США, так євро

Про те, який курс гривні установивши Національний банк України, на четвер, 18 березня 2021 року, повідомляється на офіційній сторінці регулятора.

Варто відзначити, що попри те, що офіційний зафіксований курс національної валюти просів щодо євро і долара США всього лише на кілька копійок, на міжбанківському валютному ринку, з усім тим, курс гривні навпаки виріс майже на таку ж суму.

Таким чином, на цей четвер, стосовно до долара США, національна валюта подешевшала на чотири копійки, а щодо європейської валюти - на дві копійки, якщо порівнювати з минулим середовищем.

Зокрема, офіційні курси валют зупинилися на такому рівні: за 100 доларів США - 2 769,78 гривні, а за 100 євро - 3 298,53 гривні. Один долар подорожчав на 0,0453 гривні, а євро - на 0,0221 гривні.

На міжбанківському валютному ринку відзначені інші зміни: в порівнянні з попередніми торгами, американська валюта подешевшала на три копійки, до 27,73 гривні за 1 долар у продажу, в покупці ж - до 27,71 гривні. Курс європейської валюти також впав: на три копійки, до 33,02 гривні за євро в продажу, і до 33,00 гривні в покупці.

Курс валют. Фото: скріншот YouTube-відео.
Курс валют. Фото: скріншот YouTube-відео.

Нагадаємо, що в лютому цього року, НБУ не виходив на "міжбанк" протягом двох тижнів поспіль, проте повернувся до купівлі іноземної валюти вже в перший тиждень березня. Втім, на цей момент, банк-регулятор теж припинив покупки валюти. Всього ж, за цей місяць, НБУ прикупив на міжбанківському валютному ринку близько 20 мільйонів доларів США, а з початку 2021 року загальна кількість інвестицій у валюту інших країн досягла суми еквівалентної 260 мільйонам доларів.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що під Києвом сталося досить дороге ДТП. Сума збитку становить понад 20 мільйонів доларів.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, як правильно скласти одну одиницю американської валюти, щоб вийшов талісман залучає гроші.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що в Україні значно піднімуть соціальні виплати за народження дітей.