Синоптики дали прогноз погоди на 18 березня

Перший місяць весни не балує українців теплими та сонячними днями. Четвер, 18 березня не стане винятком, адже цього дня очікуються дощі та мокрий сніг. Які області заллє і де буде найхолодніше повідомляє Український гідрометцентр.

За прогнозом синоптиків четвер, 18 березня буде прохолодним, а в деяких регіонах навіть зимовим днем. Середня денна температура в порівнянні з попередніми днями ще трохи знизитися і складе 3 градуси тепла. У цей день буде багато дощів, а деякі області присипле снігом.
У центральних областях у нічний час доби стовпчики термометрів покажуть від 1 до 2 градусів вище нуля. Вдень температура не підніметься вище 3 градусів тепла. Жителям Полтави, Кропивницького та Черкас слід брати з собою парасольки, так як очікуються дощі з мокрим снігом.

Погода 18 березня. Фото: скріншот meteo.gov.ua
Погода 18 березня. Фото: скріншот meteo.gov.ua

На півдні країни також очікується прохолодна погода. У нічний час термометри покажуть від 2 до 4 градусів тепла, а вдень 4-5 градусів вище нуля. Опади у вигляді дощу очікуються в Сімферополі, Одесі та Херсоні. Відзначається, що дощ почнеться вночі і посилиться до ранку, проте вже ввечері поступово стихне.
У західних областях нічна температура коливатиметься від 0 до 1 градуса тепла. Вдень температура складе до 3 градусів вище нуля. У Рівному, Львові та Івано-Франківську прогнозується дощ зі снігом, який протримається практично до самої ночі.
У північних регіонах у нічний час стовпчики термометрів показуватимуть від 0 до 1 градуса тепла. Вдень істотно не потеплішає, Максимальна температура складе 3 градуси вище нуля. Чернігів, Суми та Житомир з ранку замете снігом, однак у другій половині дня почнеться дощ, який вночі знову перетвориться на сніг.
На сході спостерігатиметься похмура і дощова погода. Температура повітря вночі становитиме від 1 до 3 градусів тепла, вдень до +5. Також очікуються опади у вигляді дощу.

Раніше портал Hyser інформував, що синоптики прогнозують екстремальний квітень. Замість тепла українців чекають зимові морози і шквали.

Також портал Hyser писав, що синоптики попередили українців про суттєве похолодання та Березневі снігопади.

Крім того портал Hyser повідомляв, що синоптики розповіли, коли в Україну прийде справжня весна