У Мінсоцполітики розповіли, коли можуть відмовити в субсидії

Для українців, доходи яких не дозволяють повною мірою комунальні послуги, державою передбачена допомога у вигляді субсидії. Однак допомога призначається не кожній родині, а лише тим хто підходить за нормативами. У Міністерстві соціальної політики назвали 7 умов за яких відмовляють у призначенні субсидії.

По-перше, призначення субсидії неможливе для громадян, які проживають у квартирі площею більше 130 квадратних метрів. Для індивідуальних будинків не більше 230 квадратів. Винятком з правил є дитячі будинки сімейного типу, багатодітних та прийомних сімей.

По-друге, отримати субсидію не вдасться громадянам, які незадовго до звернення за субсидією придбали житлоплощу, земельну ділянку або здійснили іншу покупку вартістю понад 50 тисяч гривень.

По-третє, державна допомога не призначається, якщо у власності одного з членів сім'ї є автомобіль дата випуску якого менше 5 років. Винятком є тільки транспортні засоби придбані на пільгових умовах або отримані безкоштовно.

Кому не призначається субсидія. Фото: msp.gov.ua
Кому не призначається субсидія. Фото: msp.gov.ua

По-четверте, допомога не надається, якщо у складі домогосподарства числяться повнолітні, які не сплачували мінімальний ЄСВ більше 3 місяців у межах періоду за який розраховуються доходи для призначення субсидій.

По-п'яте, субсидія не призначається громадянам, які на вимогу структурного підрозділу не повернули надмірну суму субсидії за попередні періоди.

По-шосте, на допомогу можуть не розраховувати громадяни, які мають 3-х місячну заборгованість по комунальних платежах у загальній сумі понад 20 неоподатковуваних мінімумів.

По-сьоме, відмовити в допомозі можуть якщо хтось із членів домогосподарства більше трьох місяців не платить аліменти.

Раніше портал Hyser інформував, що в уряді придумали нове покарання для українців, які заборгували за комунальні послуги. Тепер боржників можуть залишити без житла.

Раніше портал Hyser інформував, що українців приголомшили похмурим прогнозом. У Мінсоцполітики заявили, що надалі пенсії будуть тільки знижуватися.

Також портал Hyser інформував, що Денис Шмигаль дав розпорядження уряду розширити коло одержувачів субсидії.