Народний синоптик розповів, якою буде погода у квітні

Погода з найперших днів весни не радує українців довгоочікуваним теплом, а навпаки продовжує відчувати морозами і снігопадами. Яким буде квітень і чи варто сподіватися на весняне тепло, розповів народний синоптик Леонід Горбань порталу "Апостроф".

За прогнозом синоптика погода в квітні буде екстремальною і теплом не порадує. Розпочнеться другий місяць весни з морозів. У нічний час доби стовпчики термометрів будуть опускатися до 1-3 градусів нижче нуля. Чекати тепла не варто і в середині квітня. Наприкінці місяця спостерігатиметься негода, зокрема дощі та сильний вітер.

Леонід Горбань зазначив, що інші синоптики прогнозували ранню і теплу весну, однак це далеко не так і тепла не буде.

За словами синоптика особливо погрітися не вийти і на травневі вихідні, так як спеки, властивої цьому місяцю, не буде. Він зазначив, що прохолодна погода пов'язана з тим, що Великдень цього року пізній і припадає на 2 травня, а після свята традиційно йде кілька хвиль похолодання.

До слова, синоптики попередили про погіршення погоди 17 березня. Україна потрапить під вплив циклону, який принесе дощі, похолодання і сильний вітер. Температура повітря очікується в межах від -3 до + 3 градусів, при цьому в більшості регіонів дощі, а в деяких сніг. Згідно з прогнозом сніг йтиме в нічний час доби, а вдень він розтане. У зв'язку з цим ситуація на дорогах буде небезпечною, тому водіям слід бути особливо пильними. Вже після 17 березня протягом декількох днів очікується суха погода, проте суттєвого потепління не буде.

Раніше портал Hyser писав, що синоптики попередили українців про суттєве похолодання та Березневі снігопади.

Також портал Hyser повідомляв, що синоптики розповіли, коли в Україну прийде справжня весна. Природні процеси переходу погоди нестабільні, тому терміни настання весни можуть зрушуватися.

Крім того портал Hyser інформував, що найближчим часом погода буде дуже мінливою. Замість весняного тепла Україну накриють сильні дощі та мокрий сніг.