Синоптики спрогнозували дощі та сніг у березні і погодні гойдалки у квітні

Зима відчувала українців рясними опадами, хуртовинами і лютими морозами, синоптики попереджають, що погода продовжить подібну тенденцію і навесні. У другій половині березня країну захлеснуть дощі з сильним вітром, тому на потепління сподіватися не варто. Про це розповів провідний синоптик Укргідрометцентру Роман Мурмило виданню "obozrevatel".

Синоптик попередив, що 16-17 березня Україна перебуватиме під впливом циклону, який принесе в країну дощі, сильний вітер, а також похолодання. У ці дні температура повітря очікується в межах від -3 до + 3 градусів. Більшості регіонів варто готувати парасольки, адже там очікуються дощі. Однак деякі області, зокрема Вінницьку та Житомирську, зачепить більш холодна смуга циклону, тому там очікується сніг.

За словами синоптика сніг йтиме в нічний час доби, а вдень він розтане. У зв'язку з цим ситуація на дорогах буде небезпечною, тому водіям слід бути особливо пильними.

Роман Мурмило зазначив, що опади триватимуть недовго. Вже з 17 по 20 березня в Україні спостерігатиметься суха погода, проте суттєвого потепління не буде. У нічний час стовпчики термометрів покажуть близько 0 градусів, а вдень до 10-12 градусів тепла.

Водночас синоптики прогнозують, що справжня весна настане вже з 1 квітня. Українці зможуть насолодитися сонцем, А опадів практично не буде. Однак така погода буде недовгою, незабаром настане нестійкість в погодних умовах. За прогнозом синоптиків до 10 квітня в Україні може настати похолодання аж до заморозків.

Раніше портал Hyser інформував, що синоптики розповіли, коли в Україну прийде справжнє весняне тепло.

Також портал Hyser інформував, що найближчим часом погода буде дуже мінливою. Замість весняного тепла Україну накриють сильні дощі та мокрий сніг.

Крім того портал Hyser писав, що синоптики попередили українців про суттєве похолодання та Березневі снігопади.