Громадянам України дозволять йти на заслужений відпочинок в будь-якому віці

Про те, що з 2028 року піти на спокій можна буде в будь-якому віці, до досягнення 60 років, але тільки в тому випадку, якщо офіційний трудовий стаж становить як мінімум 40 років, закладено у ЗУ "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

До 2028 року, вимоги до страхового стажу будуть рости щорічно. Зокрема, для того, щоб наступного року піти нарешті піти на пенсію у 60, необхідно мати не менше 29 років трудового стажу. Ті ж громадяни похилого віку, хто має від 19 до 29 років стажу, зможуть піти на спокій не раніше 63 років, а в разі, якщо накопичений трудовий стаж становить тільки 15 років, пенсії доведеться почекати до 65. До того ж до 2027 року, вимоги до трудового стажу будуть тільки рости, додаючи щорічно по 1 року до мінімально необхідного.

Трудовий стаж. Фото: скріншот YouTube-відео.
Трудовий стаж. Фото: скріншот YouTube-відео.

Таким чином, до 2027 року, не більше 45 відсотків українців, які досягли 60 років, зможуть розраховувати на пенсійні виплати. Ще 40 відсотків будуть змушені продовжувати працювати до 63, а 5 відсотків - до 65 років. З усім тим, уряд не зупиняє той факт, що критичними є вимоги до стажу вже на позначці в 30 років, які будуть прийняті з 2023 року, і велика частина українців залишаться без будь-яких засобів до існування, якщо не продовжать працювати у своєму вже похилому віці.

Нагадаємо, що в липні українським пенсіонерам пообіцяли чергову індексацію державної допомоги, правда не в процентному співвідношенні, як у березні, а тільки відповідно до зростання офіційного прожиткового мінімуму. Тобто, мінімальну пенсію збільшать на 85 гривень, а максимальну - на 850 гривень.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що високий розмір державної допомоги, змушує українських пенсіонерів ритися в сміттєвих баках заради пошуку прострочених продуктів.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що у Пенсійному фонді України думають, що завдяки величезній допомозі від держави, кожен літній громадянин вже купив собі смартфон, і може скористатися QR-кодом для отримання довідок.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що найближчим часом розмір пенсійних виплат українців не виросте, а впаде у два рази.