Фонд соціального страхування України попередив про затримки виплат лікарняних і декретних, але разом з тим запевнив, що люди отримають виплати у повному обсязі.

"Ми робимо все можливе, щоб ви отримали допомогу якомога швидше, проте сьогодні є затримки в термінах фінансування", - повідомляється в прес-релізі фонду.

На 15 березня термін затримки дорівнює 21 дню або 1,8 млрд грн. У тому числі, не були профінансовані заяви-розрахунки на суму 800 млн грн - їх термін оплати становить 10 робочих днів відповідно до законодавства.

"У листопаді 2020 року ми фінансували лікарняні та декретні протягом одного робочого дня після отримання заяви-розрахунку від роботодавця, замість 10 робочих днів, визначених законодавством. Однак сьогодні доходів фонду не вистачає на покриття всіх прийнятих на фінансування допомог і виплат", - повідомляє фонд.

За словами представників фонду заборгованість була накопичена через різке зростання доходів у грудні. У зв'язку з пандемією зросли витрати за лікарняними листами, було покладено фінансування самоізоляції працівників, страхові виплати медикам та інше.

У грудні 2020 року на оплату лікарняних було прийнято 2,4 млрд грн, що більше грудневої суми 2019 року на 1,5 млрд грн.

У фонді стверджують, що, починаючи з 2021 року всі щомісячні надходження покривають поточні витрати, а затримка пов'язана виключно з накопиченою в кінці 2020 року заборгованістю.

Раніше Hyser писав про те, що людей хочуть обкласти новим податком, гроші не підуть в казну України.

Також Hyser повідомляв, що у Кабміні придумали, як змусити українців платити податки.

Нагадаємо, що влада хоче зобов'язати українців Платити нові податки за додатковий дохід.