Народні депутати розглянуть законопроект, який змінить податки на посилки

17 березня, в середу в Верховній Раді у другому читанні розглядатимуть законопроект, який дозволить знизити податок за ті міжнародні посилки, які коштують 150 євро, Зараз це 100 євро. Якщо законопроект приймуть, то з кожної посилки, яка коштує дорожче 150 євро потрібно буде платити 20% податку на додану вартість і 10% мита. Про це повідомляє iнформаційний портал"Перший діловий телеканал".

У проекті закону сказано, що податок сплачується не з усієї вартості посилки, а з різниці між фактичною і граничною вартістю. В даний момент, наприклад, за посилку вартістю 200 євро потрібно платити податок зі 100 євро, а якщо законопроект приймуть — тільки 50.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що хоч в 2019 році межа на безподаткові міжнародні посилки понизилась з 150 до 100 євро, це виявилося неефективним, оскільки зміни в розмірі ліміту ні даними про кількість відправок, ні даними про прогнозований обсяг податкових надходжень.

Відомо, що всього 1,4% посилок мають задекларовану вартість від 150 євро. При цьому варто враховувати, що товари з Америки, європейських країн і Китаю можна купувати через українські інтернет-магазини, за рахунок чого продавці отримують прибуток за рахунок своєї націнки, не виплачуючи державі ПДВ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що з тих пір, як в Україні почалася пандемія коронавірусу, обсяг міжнародних поставок, що доставляються в нашу країну збільшився до 500 тисяч посилок на місяць, за рахунок чого компанії довелося серйозно допрацьовувати і створювати нові логістичні мережі.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що представник фракції" Слуга народу " розповів, як у парламенті ставляться до того. Щоб розпустити Кабінет Міністрів. Крім того, стало відомо, що в партії обговорили другий термін президентства Зеленського.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Верховній Раді України запропонували обмежити дію закону про розмитнення "євроблях" тільки на легкові автомобілі, виключивши зі списку вантажні машини і мотоцикли.

Також "Hyser" писав, що у парламенті вирішили відмовитися від переходу на літній і зимовий час, проте зараз депутати розглядають можливість введення нової норми, за якою органи місцевого самоврядування зможуть самостійно встановлювати початок і кінець робочого графіка.