В Україні тепер можуть оштрафувавши за образи вчителя.

Так, в Україні ввели новий штраф, який вразив українців. Тепер можуть оштрафувати будь-яку людину, яка дозволила собі образити вчителя. Варто сказати, що досить часто між вчителями і батьками виникають спірні і навіть конфліктні ситуації. І в такі моменти деякі люди можуть просто не стежити за тим, що і кому вони говорять. Тепер же за це буде покарання.

В Україні тепер за образу вчителя треба буде заплатити. Таким чином сума максимального штрафу, який потрібно буде сплатити, складе 5100 гривень. Варто сказати, що на тлі інших штрафів - це досить не маленька сума. Автори нового законопроекту впевнені, що в такий спосіб вони зможуть зупинити те цькування вчителів, яке є в певних навчальних закладах в Україні.

Крім того варто розуміти, що булінг, який зараз в Україні набирає все більше обертів, спрямований не тільки на дітей і підлітків, а й самих вчителів. При чому образи можуть виходити як від батьків дітей, так і від самих учнів. Адже вчителі, по суті, до цього законопроекту ніяк не були захищені.

Законопроект № 2279, що передбачає таке покарання, вже зареєстрований у Верховній Раді України. Після його прийняття будуть внесені зміни до деяких законодавчих актів України, які забезпечують захист педагогічному складу.

Про це повідомили на парламентському інтернет-порталі.

Зміни до ст.54 та ч. 1 ст. 57 Закону України «Про освіту» необхідні для посилення захисту педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників від погроз, образ, переслідування, фізичного насильства.

Раніше Hyser писав про те, що під Вінницею зловмисник розстріляв молодят на весіллі.

Також писали, що жахлива ДТП на Рівненщині змусила українців звернутися до своїх дітей.

Нагадаємо, що стало відомо про нові тарифи на популярну медпослугу в Україні.