Компанія Google планує вилучати податок з Youtube-блогерів по всьому світу за перегляд їх роликів на території США.

Повідомляється, що податок буде йти в казну Сполучених Штатів, пише "сторінка підтримки відеохостингу YouTube".

Дані нововведення повинні вступити в силу вже поточного літа. Компанія Google до кінця травня 2021 року вимагає від своїх авторів надати всю необхідну податкову інформацію. Якщо блогер не надасть необхідні дані, з його доходів автоматично будуть утримані 24%.

При цьому уточнюється, що податком буде обкладатися тільки та частина доходу, яка була отримана від американської аудиторії ролика. Вимоги до утримання податків можуть відрізнятися в залежності від країни проживання, наявності права претендувати на пільги за податковою угодою і від того, ким є фізична особа або компанія.

"Блогери за межами США: якщо ви відправляєте податкову інформацію в США, ставки утримання становлять від 0 до 30% від доходів, отриманих вами від глядачів в США, і залежать від того, чи має ваша країна відносини податкової угоди з США", - розповіли в YouTube.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України розробив законопроект, згідно з яким в країні з'явиться новий вид трудових відносин - "нестандартний". Завдяки новому закону, українці-фрілансери зможуть укладати договори на роботу без фіксованого робочого часу. І, тим самим, потрібно буде платити податки.

Як відзначають експерти, проблеми у фрілансерів виникають тому, що відносини з замовником дуже часто не оформлені взагалі або недооформлені.

Фрілансер не може розраховувати на оплачувану лікарняну, відпустку, не має трудового стажу. Також складно захистити свої права в рамках закону через невідповідну форму трудових відносин.

А згідно з новим законопроектом Про регулювання нестандартних форм трудових взаємовідносин, може бути введена нова форма трудового договору-договір з нефіксованим робочим часом.

Раніше Hyser писав про те, що влада хоче зобов'язати українців Платити нові податки за додатковий дохід.

Також Hyser повідомляв, що у Кабміні придумали, як змусити українців платити податки.

Нагадаємо, що українців попередили про нові податки на авто.