З'явилася інформація про те, коли підвищаться пенсійні виплати

Крім того, що в Україні триває індексація виплат для українців, протягом 2021 року будуть введені й інші підвищення пенсія. Про це під час засідання уряду, яке відбулося 10 березня, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами прем'єра, в даний момент перерахунок пенсійних виплат торкнеться приблизно 8 мільйонів українців. За її підсумками виплати в середньому підвищаться на 300 гривень. Однак в уряді планують не зупинятися на цьому, тому передбачили ще три етапи підвищення виплат для різних категорій одержувачів пенсій.

Шмигаль також зазначив, що для того, щоб пенсії українців збільшилися в два-три рази необхідний інший підхід, а саме поступове підвищення соціальних стандартів. Говорячи про основний інструмент, який в майбутньому допоможе їх підвищити, він нагадав українцям про підготовку до введення накопичувальної пенсійної системи, яка в майбутньому дозволить українцям отримувати більш високі пенсії в старості, а також зніме значну частину пенсійних зобов'язань з державного бюджету.

Прем'єр нагадав, що коли накопичувальні пенсії введуть, частину податків, що виплачуються українцем, відправлятимуть на його особистий накопичувальний рахунок, звідки кошти фінансуватимуть у надійні фінансові інструменти. Після того, як людина вийде на заслужений відпочинок, йому буде покладатися солідні виплати, які будуть складатися з державної допомоги і з накопичувального рахунку.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Міністр соціальної політики Марина Лазебна розробила спеціальну систему, яка дозволить в майбутньому підвищити пенсії до 7 тисяч гривень і запобігти зростанню дефіциту Пенсійного фонду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі обурена пенсіонерка підпалила двері місцевого Пенсійного фонду, оскільки залишилася незадоволена маленьким розміром її пенсійних виплат.

Також "Hyser" писав, що після того, як в Україні відмовилися від трудових книжок, повністю змінився механізм нарахування пенсій. Стало відомо, яким чином тепер призначатимуться пенсійні виплати.