У Чернівцях мобільна бригада виписала рекордний штраф

Пандемія коронавірусу як і раніше не відступає з України, тому в уряді стежать за тим, щоб українці не порушували карантинні обмеження, вдаючись до спеціальних перевірок. Нещодавно мобільна бригада інспекторів вперше виписала великий штраф за порушення карантину. Про це повідомляє iнформаційний портал АСС.

Начальниця Держспоживслужби Чернівецької області Анжела Косован розповіла про те, що у вівторок, 9 березня, в Чернівцях вперше був виписаний протокол за порушення карантину з великим штрафом у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів, що дорівнює від 3400 до 5100 гривень.

Варто відзначити, що раніше порушникам карантину виписувалися штрафи тільки в розмірі 425 гривень, які пов'язанi з порушенням соціальної дистанції, відсутністю маски і так далі. А ось дійсно великі штрафи в Україні до цього не виписувалися. Тому в Держспоживслужбі області поставили собі це за мету і самі склали перший такий проток.

Виплатити штраф доведеться одному з продовольчих магазинів Чернівців. Бригада з'ясувала, що продавці обслуговували своїх покупців без захисних масок і не реагували на вимоги інспекторів дотримуватися карантинних заходів. Після того, як прохання обслуговувати покупців згідно карантинним вимогам, магазину виписали штраф. Це означає, що незабаром такі "облави" почнуть відбуватися частіше, і інспектори вишукуватимуть продавців, які порушують карантинні правила.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в " Укрзалізниці "пояснили українцям, яким чином можна покинути" червоні " зони адаптивного карантину, розташовані в Західній Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міністерстві охорони здоров'я оновили список держав, в які українці можуть летіти без побоювань заразитися коронавірусом і країн, в які поки краще не їхати.

Також "Hyser" писав, що з урахуванням погіршення епідеміологічної обстановки в Україні, в уряді попередили громадян про те, в яких 9 областях незабаром може почати діяти "червона" зона адаптивного карантину.