Українська логістична компанія "Нова Пошта" доставляє відправлення з більш ніж 200 країн світу

Про те, як оформити замовлення і доставлення, а так само на які труднощі натрапила "Нова Пошта"у період дії карантинних обмежень, в інтерв'ю каналу" 1 + 1" розповівши директор компанії, Юрій Беневітський.

За словами глави "Нової Пошти Глобал", компанія почала працювати ще в далекому 2015 році, всього з кількістю в 30 співробітників, а попит До послуг був досить низький - тільки 5 - 6 посилок на місяць.

Однак, після початку пандемії, через те, що багато громадян пішли в "самоізоляцію", і не мали можливості виходити з дому, попит на покупки в інших країнах виріс, і команду все ж довелося розширити до 200 осіб. Втім, це було викликано тим, що виріс і потік міжнародних замовлень - до 500 000 посилок на місяць.

У підсумку компанії довелося розв'язувати проблеми з напрацьованою логістикою, і прокладати "нові маршрути". Зокрема, "Нова Пошта" здійснила рідкісне в Україні рішення, таке так мультимодальне доставляння(коли один і той же вантаж доставляється різними видами транспорту).

Відділення "Нової Пошти". Фото: скріншот YouTube-відео
Відділення "Нової Пошти". Фото: скріншот YouTube-відео

Втім, основну масу відправлень, логістична компанія все ж перевозить літаками, і коли більшість авіакомпаній припинило регулярні польоти через карантин, команда "Нової Пошти" самостійно організувала щотижневі чартерні рейси, що дозволяють безперебійно доставляти вантажі, посилки і відправлення з різних держав планети.

Наприклад, з США щотижня прибуває по три таких пасажирських літаки, через те, що саме в цій країні громадяни України замовляють товарів найбільше - по 15 тонн на тиждень. Однак, на другому місці за обсягом вантажів розташувався Китай - по 10 тонн кожні 7 днів.

Беневітський зазначив, що попри вагу, обсяг з Китаю все ж вище, через те, що там замовляють в основному недорогі предмети, на зразок одягу або дрібної електроніки, а ось посилки з США набагато дорожче за вартістю.

Вже зараз українці можуть скористатися послугами "Нової Пошти" і зробити замовлення в магазинах Америки, Китаю, Великобританії та Польщі, і вказати адресу логістичної компанії в цій країні. Після того як товар буде оплачений, його доставлять на місцевий склад "Нової пошти", після чого посилку і відправлять в Україну.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що "Укрпошта" продає будівлю Головпоштамту.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що "Нова Пошта" змінила вимоги до упаковування відправлень.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що як заощадити на вартості послуг "Нової Пошти".