Сьогодні, 10 березня, всі православні відзначають День преподобного Тарасия.

Так, 10 березня всі православні люди вшановують пам'ять преподобного Тарасія, який був ревнителям православ'я. Відомо, що свого часу Святий жив виключно за канонами віри, завжди строго тримав піст і допомагав всім стражденним. Відомо, що він був головою на VII Вселенському Соборі в 787 році, де затвердили шанування ікон.

Але в народі цей день має дещо іншу назву - Тарасій Безсонний або Тарасій-кумовщик. З давніх-давен це свято зберіг разом з собою масу традицій і заборон. Як правило, люди намагалися відвідати церкву, щоб попросити Тарасія про заступництво і захист.

Крім того на думку предків в цей день не можна багато спати. В іншому випадку, той, хто вирішить порушити заборону, може впустити в свій організм лихоманку. За повір'ями, на Тарасія вулицями ходить лихоманка, перевтілена в стареньку, яка звертається до перехожих і просить впустити її в свій будинок. З давніх-давен в цей день також нікого не кликали в будинок.

У цей день також намагалися не їздити на конях по завмерлим водойм. Тому що вважалося, що лихоманка знову може наздогнати людину.

Також в цей день намагалися думати тільки в позитивному ключі. Тому що негативні думки могли стати реальністю і ніхто не знає, як обернутися для самої людини.

Крім того краще в цей день відкласти стрижку. Тому що нічого хорошого вона не принесе.

Старі речі в цей день також краще не викидати. Тому що вважалося, що так можна викинути не тільки все погане, але і хороше.

Також вдень намагалися дітей не класти спати. Вважалося, що потім їх буде складно розбудити. Але це все тільки прикмети.

Раніше Hyser писав про те, що скільки українцям доведеться витратити на Масляну в 2021 році, порівняльна таблиця.

Також писали, що які квіти заборонено дарувати жінкам на свято, важливо знати.

Нагадаємо, що в Україну йде штормовий вітер, краще закривати вікна.