Було прийнято рішення в "червоній" зоні зупинити роботу громадського транспорта.

У зв'язку з непростою епідеміологічною ситуацією, Кабінет Міністрів України вирішив посилити карантинні обмеження в "червоній" зоні. Зокрема, уряд збирається заборонити роботу громадського транспорту там. Про це пише "РБК-Україна".


Таким чином, відтепер регулярні та нерегулярні транспортні перевезення пасажирів у "червоній" зоні карантину здійснюватися не будуть. Варто зазначити, що на тлі помітного зростання захворюваності "червоний" рівень епідеміологічної небезпеки застосували до Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Згадане обмеження має деякі винятки, які стосуються:


Крім перерахованих вище областей, в "червоній" зоні можуть виявитися і інші. Своїми побоюваннями з цього приводу поділився міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, який днями заявив, що ще в чотирьох українських областях можуть посилити карантинні обмеження у зв'язку зі збільшенням випадків захворювання COVID-19.

Він тоді говорив про Закарпатську, Вінницьку, Миколаївську та Львівську області, які можуть опинитися в "червоній" зоні. Поки в цих регіонах ситуація із захворюваністю нестабільна, на Прикарпатті навпаки спостерігається покращення.

До слова, на сьогодні в Україні налічується 1,46 млн випадків зараження коронавірусною інфекцією, з них 28 616 осіб померли внаслідок ускладнення хвороби, а 1,24 млн - одужали.

Раніше "Hyser" писав про те, що "Укрзалізниця " призупиняє продаж квитків на популярний напрямок.

Також наш портал повідомляв, що Степанов заявив про початок третьої хвилі пандемії. Уточнюється, що МОЗ передбачило такий варіант розвитку подій, але чи варто турбуватися.

Нагадуємо, що Київ занурився в" помаранчеву зону " небезпеки і вже відомо, що це означає І скільки триватиме.