Влада прокоментувала можливість введення "червоної" зони в деяких областях Україна.

Згідно зі статистикою, тільки за перший тиждень березня кількість госпіталізованих хворих з коронавірусом осіб зросла в Україні приблизно на 2,4 тисячі. Також зріс показник і кількості реанімацій на півтисячі. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував ситуацію, що склалася, пише "Українська правда".

українцям розповіли, де може введений локдаун в Україні, фото: rau.ua

За його словами, якщо порівняти попередній тиждень з позаминулим, то можна помітити, що помітно зросла кількість госпіталізацій хворих коронавірусом - майже 21 000 проти 17 600. При цьому зайнято 29 573 ліжка.

Уточнюється, що всього для хворих з COVID-19 передбачено 70 157 ліжок, з яких 60 000 забезпечені киснем. Але разом із захворюваністю виросла і кількість зайнятих реанімаційних ліжок - з 1,5 тисячі до 2 тисяч. Глава уряду зазначив, що це означає, що все більше фіксується важких випадків в країні.

Шмигаль розповів, яка ситуація із захворюваністю коронавірусом в країні на сьогодні, фото: Укрінформ

Також чиновник додав, що було прийнято рішення застосувати "червоний рівень" епідеміологічної небезпеки в Івано-Франківській, Чернівецькій, Закарпатській та Житомирській областях. Крім того, вже майже 10 областей знаходяться в "помаранчевій зоні" і дуже близькі до червоного рівня.

Однак не все так погано, оскільки згідно з даними Міністерства охорони здоров'я, на Прикарпатті намічається стабілізації ситуації.


Раніше "Hyser" писав про те, що Закарпаття опинилося в "червоній" зоні карантину і вже відомо, що не можна.

Також наш портал повідомляв, що Київ занурився в" помаранчеву " зону небезпеки. Киянам пояснили, що це означає І скільки все триватиме.

Нагадуємо, що "Укрзалізниця" призупиняє продаж квитків на популярний напрямок.