Експерт попередив українців про те, що ціни на деякі види м'яса підвищаться

За останній час вартість практично всіх продукт харчування в Україні відчутно підвищилася, і навіть сьогодні ціни продовжують зростати. Виконавчий директор Асоціації "М'ясна галузь" Микола Бабенко В ефірі телеканалу " Україна 24" заявив про те, що незабаром в Україні вартість деяких видів м'яса і сала підвищиться мінімум на 10%.

За його словами, вартість зміниться у продуктів зі свинини і яловичини, галузь птахівництво підвищення цін не торкнулося, оскільки у неї не змінилася ставка податку на додану вартість. Так чи інакше, свинина і яловичина, а також продукти на їх основі, такі як ковбаса і сало, подорожчають приблизно на 10%.

Таким чином, якщо сьогодні в мережевих супермаркетах вартість одного кілограма свинячого стегна становить приблизно 90 гривень, то після майбутнього подорожчання за кілограм навіть найдешевшої свинини потрібно буде віддати мінімум сотню гривень. Експерт попередив, що на ділі ціни можуть виявитися і набагато вище, тому, в залежності від декількох факторів, вартість свинини може спокійно піднятися і до 150 гривень за один кілограм.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про те, що український уряд не буде безпосередньо втручатися в ринок, встановлюючи обмеження на певні типи продуктів харчування. За його словами, максимум, до чого вдаватимуться — балансування цін непрямими способами. Це рішення він пояснив тим, що в Європі, куди прагне Україна, влада ніяк не втручається в ринок.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що експерти розповіли українцем про те, які саме солодощі, що продаються в українських супермаркетах завдають найсильнішої шкоди здоров'ю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерт-собріолог розповів про найнебезпечніші продукти, здатні окислити організм, через які у людини псуються зуби і може погіршитися робота мозку.

Також "Hyser" писав, що вживання деяких видів продуктів підвищує ймовірність отримання онкологічних захворювань. Онкологи пояснили українцям, вживання яких видів продуктів здатне спровокувати хворобу.