У вівторок, 9 березня, в Україні не передбачається весняного потепління

Про падіння температури, і практично повну відсутність ймовірності випадання опадів, на своїй сторінці в соцмережі Facebook, розповіла синоптик Наталка Діденко.

Синоптик нагадала, що завтра, 9 березня, Україна відзначає день народження народного поета Тараса Григоровича Шевченка, і провела погодний екскурс по пам'ятних місцях, пов'язаних з його біографією.

Зокрема, в Черкаській області, де і народився поет, у вівторок, як і на решті центральної частини нашої країни, очікується сонячна, суха, але холодна погода. У темний час доби позначки на термометрах опустяться до - 5...- 8 градусів за Цельсієм, вдень же буде трохи тепліше: трохи вище нуля.

На заході України, на батьківщині матері поета, Катерини Бойко, опадів також не передбачається. У ніч на вівторок очікується від - 4 до - 7 градусів за Цельсієм, а в денний час - від 2 морозу до 2 тепла. У північних регіонах України, а саме там зупинявся Тарас Григорович після того, як покинув Санкт-Петербург, ні дощу, ні снігу не буде. Однак, вночі очікується негативна температура: від - 5 до - 10 за Цельсієм. Вдень у Чернігівській та Сумській областях від - 2 до - 4, на Чернігівщині - трохи менше нуля.

Погода. Фото: скріншот YouTube-відео.
Погода. Фото: скріншот YouTube-відео.

У південній частині нашої країни, яку теж відвідував поет, зупиняючись в селах Миколаївської області, 9 березня не намічається ніяких опадів. Вночі від - 1 до - 4 градусів, вдень значно тепліше - від + 4 до + 7 градусів за Цельсієм.

У східних областях, літературна школа яких значно вплинула на становлення творчості Шевченка, в ніч на 9 березня - від 5 до 10 градусів морозу, вдень - від - 3 до + 2 градусів за Цельсієм. Вночі можливі незначні опади у вигляді снігу.

У столиці України, де Тарас Григорович провів близько двох років, без істотних опадів. Вночі - 5...7 градусів морозу, вдень-трохи вище нульової позначки на термометрі.

Судячи з усього, справжня весна прийде ще не скоро, тому не варто ховати зимові речі далеко, і залишити їх хоча б для завтрашнього дня.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, коли в Україну прийде справжня, а не календарна весна.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, які листівки найкраще підходять для привітань з 8 березня.

А до цього "Hyser" розповідав про те, якими несподіваними погодними умовами "порадує" українців травень 2021 року.