В уряді заявили про те, що держслужбовці не мають права мати подвійне громадянство.

В уряді заявили про те, що державні службовці не мають права мати подвійне громадянство. Якщо у них все-таки два паспорти, то вони зобов'язані звільнитися зі свого місця роботи. В іншому випадку це буде нести загрозу національній безпеці.

Таку думку висловив представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський в ефірі телеканалу Україна 24.

Він зазначив, що питання подвійного громадянства вже давно обговорюється як на рівні національного законодавства, так і в міжнародному праві, але однозначної оцінки – добре це чи погано – поки немає. З іншого боку, плюсом є те, що скорочується кількість людей без громадянства в цілому.

"З точки зору Конституції, з одного боку, закріплений принцип єдиного громадянства. З іншого боку, Україна печеться про представників української нації, які живуть за кордоном", - заявив Веніславський.

Але тут важливо розуміти, що якщо мова йде про представників державних структур, то ніяких винятків бути не може. Якщо людина, яка працює в державних органах з якихось причин має відразу два паспорти, то він повинен піти.

Наявність подвійного громадянства має на увазі 100% підставу для припинення повноважень як представника органів публічної влади. Тому політикам варто кілька разів задуматися перш ніж оформляти собі подвійне громадянство. Адже так вони на законних підставах можуть втратити роботу.

Після відновиться на колишній посаді буде досить проблематично або зовсім не можливо. Про це варто пам'ятати. Тому що стоїть питання про національну безпеку.

Раніше Hyser писав про те, що радник голови офісу Зеленського розповів, чи вибачатиметься за свій прикол.

Також писали, що Москва вже чекає нового українського президента, експерт розповів, як його хочуть "нагнути".

Нагадаємо, що стало відомо, за кого в Україні Зеленський візьметься наступними.