Волонтер розповіла про стан здоров'я поранених воєнних, що потрапили в Київ

Попри те, що на сході України знизилася кількість обстрілів, окупанти продовжують порушувати перемир'я та Україна все частіше зазнає втрат з нового року. Також чимало наших воїнів отримали серйозні поранення. Деяких тяжкохворих солдатів перевезли до Києва. Волонтер Наталія Юсупова розповіла у Facebook, що зайшовши в палату до військових, вона оніміла.

Зазначено, що два дні тому в Київський госпіталь транспортували українських військових, які під час виконання завдань на сході України отримали важкі поранення.

Юсупова поділилася своїми спогадами, що зайшовши в палату до хворих, вона випробувала дежавю. У 2014 році їй довелося бачити подібну картину, коли в палаті лежали молоді бійці з такими ж серйозними бойовими пораненнями. Деяким довелося проводити ампутації.

За словами волонтера, в палаті лежать всі молоді хлопці до 30 років і у фактично кожного крім ран і травм немає частин тіла. Деякі бійці підірвалися на міні та на їх ноги боляче дивитися.

Виглядають вони все в бинтах немов хлопчаки, деякі не можуть їсти через сильні болі, але терплять.

Юсупова пише, хіба це перемир'я, коли наші військові продовжують калічитися і гинути.

Волонтер тому закликала українців не забувати про те, що нашим військовим там на передовій складно і їм важлива будь-яка допомога. Вона радіє, що все ж їй телефонують з бажанням передати на фронт допомогу або гроші.

Юсупова поділилася, що купила ще один квадрокоптер, він обійшовся в 36 тисяч. Зараз вже вона стала збирати кошти на четвертий. Також волонтер привезла в госпіталь продукти, щоб поранені бійці змогли трохи підкріпитися.

За її словами, від усвідомлення того, що скоро піде 8 річниця як на Донбасі йдуть військові дії, їй ставати боляче і страшно, але потрібно як-небудь триматися.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у МВС України розповіли про наявну стратегію деокупації Донбасу, її можуть почати виконувати в будь-який момент.

Також ми писали, що у Донецьку недалеко від резиденції ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна згорів паб.

Нагадуємо, що Віктор Муженко повідомив, що потрібно Україні для того, щоб перемогти Росію і повернути свої території.