У Полтаві багатоповерхівка може обрушитися через бездіяльність і недбалість влади.

У Полтаві мешканці багатоповерхівки за адресою проспект Миру, 36, живуть у страху. А все тому, що поруч з цим житловим будинком знаходиться несправний міський колектор.

Води з нього розмивають грунт, що призводить до появи величезних ям поруч з висоткою. Ще в березні 2020 року стався обвал грунту. В утворену порожнину набігли стічні води.

Про проблему вже не раз говорила місцева активістка і голова ОСББ Мирослава Ясинська. Вона писала скарги як в місцеві служби ремонту доріг і магістралей, так само в міськраду і облраду. Але там ніхто ніяких рішень не запропонував. Всі її скарги залишали на розгляді, але ніяких відповідей вона не отримувала.

Також Ясинська розповіла про те, що місцева влада легко знаходять гроші на ремонт колекторів біля популярних торгових центрів, на яких вони заробляють гроші. А ось доля десятків сімей в багатоповерхівці їх мало хвилює.

"Відстань від колектора до нашого будинку невелика, буквально, у нас під вікнами йде каналізаційна вода по верху, яка руйнує все. Були випадки, коли каналізаційні води залили нам підвал", - каже голова ОСББ Мирослава Ясинська.

Крім того така байдужість місцевої влади до подібних проблем призвела до загибелі людини. Минулого року 67 річна жінка, яка працювала в комунальній службі, провалилася в яму, що утворилася.

Причиною її смерті стало отруєння сірководнем. Він утворюється при гнитті органічних сполук, в тому числі і в каналізаційних водах. Поліція почала два кримінальні провадження - за статтею " Умисне вбивство "з позначкою" нещасний випадок "і"службова недбалість".

Раніше Hyser писав про те, що у багатоповерхівці почалася масштабна пожежа.

Також писали, що за які послуги ЖКГ українці заборгували найсильніше.

Нагадаємо, що кого змусять платити податки по 25 тис. грн за квартири.