Експерти розповіли, скільки за часом Київ перебуватиме в "помаранчевій" зоні карантину.

Не так давно Київ потрапив в "помаранчеву "зону карантину. І як запевняють експерти, що це цілком закономірно. Адже епідеміологічна ситуація в столиці залишає бажати кращого. Кожну добу кількість хворих стає все більше.

Про це заявив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан, повідомляє "Україна 24".

Крім того, деякі експерти очікували потрапляння Києва в "помаранчеву" зону ще давно.

"Ця ситуація прогнозована, ми чекали її тиждень тому. Ми будемо спостерігати помаранчеву зону найближчі два місяці в Києві. Ця ситуація повністю нормальна для киян і гостей столиці. Посилюється контроль над суб'єктами господарювання всіх сфер бізнесу, в тому числі розважальних центрів, фітнес-клубів, вузів", - сказав Рубан.

Нагадаємо, що Київ включили в "помаранчеву" зону цієї суботи. У столиці був на порядок перевищений показник по госпіталізації пацієнтів з діагнозом коронавірус.

Станом на 6 березня він становить 60,2 на 100 тисяч населення при нормі 60. Крім Києва в "помаранчевій" зоні знаходяться Вінницька, Донецька, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська та Хмельницька області.

Але в той же час під час свого виступу головний санітарний лікар Олег Ляшко заявив про те, що на даний момент немає ніяких підстав для того, щоб у Києві вводити обмеження "червоної" зони. Але якщо рівень захворюваності все-таки не впаде, то ніхто не виключає такого варіанту. Це буде просто вимушений захід. Те ж саме стосується і інших міст України.

Раніше Hyser писав про те, що "Укрзалізниця" призупиняє продаж квитків на популярний напрямок.

Також писали, що Степанов назвав регіони, які входять до групи ризику, пора готуватися до найгіршого.

Нагадаємо, що в Україні "червона" зона "проковтнула" ще одну область, коли введуть обмеження.