Українцям дали інструкцію з того, як не втратити земельний пай

В Україні право на земельний пай позначається спеціальним документом, і ті, хто не встигнуть оформити право власності можуть втратити належну ділянку. У зв'язку з цим в уряді опублікували інструкцію з того, як не втратити земельну ділянку. Про це повідомляє інформаційний портал "Главком".

Так, власникам сертифікатів на земельний пай необхідно встигнути оформити володіння землею до 1 січня 2025 року, оскільки з цього дня всі незадіяні ділянки землі отримають статус безгоспних і потраплять у комунальну власність ОТГ, на території якої вони знаходяться. У зв'язку з цим, власники сертифікатів повинні оформити власність на свою землю.

Справа в тому, що наявність сертифіката означає, що українець має право на отримання землі, проте безпосередньо на ділянку у нього права немає. Крім того, він ніяк не визначає розмір земельної ділянки.

Для того, щоб отримати земельну ділянку у свою власність, необхідно провести ряд дій, а саме:

  • Зробити звернення в земельноподряную організацію і укласти там договір на складання документації із землеустрою щодо позначення меж ділянки, отримувати дозвіл на створення такої документації не потрібно. Після цього землю зареєструють в ДЗК і присвоять їй кадастровий номер.
  • Звернутися до відповідної сільської, селищної, міської ради з письмовим проханням про рішення з приводу виділення в натурі на місцевості цієї землі ділянки власнику паю з кадастровим номером, щоб оформити ділянку у власності. До прохання потрібно додати виписку з ДЗК та копію документів із землеустрою.
  • З рішенням про виділення відповідної ділянки потрібно звернутися до держреєстратора та зареєструвати право власності на земельну ділянку. Таким чином буде видано витяг про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що до парламенту потрапив законопроект, запропонований Володимиром Зеленським, який дозволить українцям задекларувати "тіньові" доходи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Верховній Раді України розглядають можливість збільшення мінімального розміру аліментів. Стало відомо, наскільки хочуть підняти їх розмір.

Також "Hyser" писав, що з'явилася інформація про те, як помінялися ціни на Вторинне житло в столиці України за минулу зиму. Експерти відзначили, що в основному ціни підвищилися.