Президент України Володимир Зеленський відреагував на трагічні новини

Про свої почуття, і дії українських дипломатів, викликаних дорожньо-транспортною пригодою, що сталася в Польщі, глава держави поділився у соціальній мережі Twitter.

Володимир Зеленський висловив щирі та сердечні співчуття всім родинам українців, чиї близькі були травмовані або загинули через аварію пасажирського автобуса біля Кашице. За словами Президента, українські дипломати вже відправлені на місце трагедії, і роблять все можливе, щоб надати посильну допомогу, і підтримати постраждалих в результаті трагічної події.

Нагадаємо, що в ДТП в сусідній країні, загинуло 6 осіб і більш як 30 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Аварія сталася на автотрасі А4, в районі міста Ярослава. Пасажирський автобус, що прямував до кордону з Україною, з невідомої причини впав з естакади. Всього в автотранспортному засобі було 57 громадян нашої країни.

На місце сумних подій одразу прибули бригади "швидкої допомоги", поліція та рятувальники Польщі. В екстреній евакуації також було залучено два вертольоти, один з медичної служби, другий же надіслали польські військові.

Місце трагедії. Фото: rmf24.pl
Місце трагедії. Фото: rmf24.pl

У підсумку всі постраждалі були передані командам медиків, і госпіталізовані в медцентри найближчих міст. Решта, які не постраждали в інциденті, були направлені для очікування в місцеві гуртожитки. На цей час поліцією і прокуратурою Польщі проводиться дізнання, для з'ясування всіх обставин і причин, що призвели до цієї трагедії.

Також, речник МЗС України Олег Ніколенко раніше заявляв, що на місце подій вже відправлені українські дипломати, для консультативної допомоги.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у МОЗ України пообіцяли створити свою службу повітряної "швидкої допомоги".

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, як почувають себе українські "зірки" зробили вакцинацію від коронавірусу в "прямому ефірі".

А до цього "Hyser" розповідав про те, що Денису Шмигалю запропонували альтернативний сценарій карантину в Україні.