Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв висунув пропозицію ввести річні тарифів на газ з квітня на травень для того, щоб українці змогли побачити ринкові ціни в квітні і зрозуміти, що було б без річного продукту.

Про це він заявив в ефірі програми "Запитання тут ставимо ми" на Радіо НВ, пише "Обозреватель".

Коболєв заявив, що пропонує ввести обов'язковий річний продукт з 1 травня, "так як кінцевому споживачеві треба чітко розуміти, що було б, якби річного продукту не було, тобто дати ринку продемонструвати себе".

Голова правління НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв, фото: lviv.24tv

При купівлі річного тарифу українці платять за газ щомісяця в рівних частинах за фіксованим тарифом. Для того, щоб оформити річний тариф, необхідно звернутися до постачальника і сказати, скільки ви плануєте витратити газу. В кінці дії річного тарифу буде проведено перерахунок і, якщо споживач витратить газу більше, то йому необхідно буде доплатити, а якщо менше, то можна буде використовувати переплату для оплати нових обсягів.

Крім того, глава газової компанії пояснив, чому даний варіант є пріоритетним.

Він каже, що річний продукт, про який говорить регулятор, є не до кінця повноцінним річним продуктом. Фактично це фіксована річна ціна, однак обсяги коливаються залежно від того, скільки споживач фактично використовував газу.

Даний варіант є пріоритетним варіантом на сьогодні через те, що "регулятор і ми всі переживаємо, щоб у споживача не склалося враження, що він спочатку переплачує в літні місяці, а що буде взимку – незрозуміло".

Раніше Hyser писав про те, що у "Нафтогазі України" зробили заяву про те, що підприємства теплоенергетики зможуть не поспішати з виплатою боргів за газ і розплатитися по них до 30 вересня поточного року.

Також Hyser повідомляв, що Шмигаль розповів, яких варто чекати тарифів на газ у наступному опалювальному сезоні.

Нагадаємо, що українцям розповіли, як вигідно заощадити на оплаті комунальних послуг.