У бюджеті Пенсійного фонду України на 2021 рік передбачено підвищення виплат і індексація.

Таким чином, очікується сума доходів фонду в розмірі 495,502 млрд грн, з них 327,957 млрд грн - це власні доходи ПФУ, і 293,887 млрд грн повинні скласти надходження від Єдиного соціального внеску. Подробицями щодо того, як розподілятимуться гроші, поділилася заступник голови правління ПФУ Тетяна Кінг у Faccebook.

заступник Голови Правління ПФУ розповіла, що чекати пенсіонерам до кінця 2021 року, фото: Град

За її словами, ПФУ повинна вкластися в суму 195,319 млрд грн. З цієї суми 145,260 млрд грн буде направлено на пенсійне забезпечення військовослужбовців, виплату пенсій за різними пенсійними програмами, і власне підвищення діючих пенсій. Також 21,724 млрд грн розраховано на покриття дефіциту ПФУ.

А ось 360 млн грн піде на погашення заборгованості з пенсійних виплат, які повинні покривати державний бюджет України. Найголовніше, що пенсіонери можуть не переживати, оскільки всі обіцянки про підвищення виплати будуть виконані.

Пенсіонерам розповіли, коли чекати доплати у 2021 році, фото: Одесская жизнь

Зокрема, в бюджеті ПФУ передбачено поетапне підвищення виплат пенсіонерів 65-ти років на тлі зростання мінімальної заробітної плати, а також додаткові виплати особам, які досягли віку 80 і 75 років. До всього іншого, індексація пенсії, яка планується в березні, теж не скасовується.

До слова, ще обіцяють, що виплати пенсіонерів зростуть у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму з липня і грудня поточного року.


Раніше "Hyser" писав про те, кого чекають нові "карантинні" виплати.

Також наш портал повідомляв, що вже з 4 березня українцям почнуть виплачувати індексовані пенсії і вже відомо, кого чекають нові доплати з березня, а кого - злидні.

Нагадуємо, що Пенсійний фонд зробив заяву щодо фінансування пенсій.