За четвер, 4 березня відбулося безліч важливих подій. Hyser зібрав черговий щоденний дайджест.

Зеленський зробив заяву

Президент України Володимир Зеленський повернув до парламенту законопроект про викривачів корупціонерів "Про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" щодо впорядкування окремих питань захисту викривачів". Зеленський заявив, що наклав на законопроект вето, оскільки в ньому відсутні механізми захисту борців з корупцією.

Зеленський підкреслив, що безпеці викривачів має бути приділено основну увагу, проте в документі немає порядку захисту подібних громадян. Крім того, в документі не позначено коло осіб, які отримають доступ до бази Єдиного порталу повідомлень викривачів.

Юлія Тимошенко з'явилася в парламенті в новому образі

Останнім часом глава партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко стала активно вести соціальні мережі, де з'являються її фотографії в нових, вражаючих образах. Нещодавно вона опублікувала в своєму Instagram нове фото в елегантному образі.

На фотографії політик постала в чорному жакеті з легкими локонами, з якими вона останнім часом все частіше з'являється у Верховній Раді. Доповнюють образ окуляри в чорній оправі і чорними дужками, а також красиві сережки.

Індексація пенсійних виплат

З 1 березня в Україні почався перерахунок пенсійних виплат на 11 відсотків. Вже 4 березня українцям почнуть виплачувати проіндексовані пенсії, проте деяких українців дане підвищення не торкнеться.

Виплати підвищаться тільки у тих громадян, які відпрацювали необхідний страховий стаж, тобто 35 років для чоловіків і 30 для жінок, а також отримували середню заробітну плату, яка дорівнює середній зарплаті по Україні. Якщо ж у пенсіонера присутні додаткові заслуги, то його індексація не торкнеться.

Нові тарифи на газ

У травні поточного року українцям покажуть нові тарифи на газ. Вони будуть опубліковані 25 квітня, а почнуть діяти з травня, і протримаються без змін аж до 30 квітня 2022 року. Дане рішення прийняли в НКРЕКП.

Якщо проект річних тарифів затвердять, то всі постачальники блакитного палива зобов'язані представити споживачам річні контракти з цінами, які не будуть змінюватися протягом 12 місяців, так що українці будуть оплачувати газ рівними частинами протягом цілого року.

Шмигаль попередив українців про нову хвилю коронавірусу

Після того, як в Україні стався локдаун, рівень захворюваності коронавірусу значно знизився, проте сьогодні медики знову фіксують приблизно 10 тисяч нових випадків зараження.

Дану ситуацію прокоментував прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. За його словами, в Україні ще будуть наступні хвилі коронавірусу, проте уряд пильно спостерігає за ситуацією і вводить карантинні обмеження там, де це необхідно.