Українці можуть безплатно отримати земельну ділянку

Після того як Президент України Володимир Зеленський підписав закон №552-ІХ, з липня 2021 року в Україні знімається раніше чинний мораторій щодо відчуження земель сільгосп значення, і громадяни нашої країни можуть без оплати отримати у володіння ділянки з державної або комунальної власності.

Для цього достатньо заздалегідь вибрати бажану ділянку, звернутися до місцевих органів самоврядування і зібрати необхідні документи, такі як зображення на карті, що відзначають місце розташування ділянки, і, якщо наділ використовується іншою людиною - його згоду на землекористування. У тому випадку, якщо земля буде використовуватися для фермерської діяльності ще будуть потрібні та документи, що підтверджують досвід в аграрній сфері або наявність відповідної освіти. Також будуть необхідні копії ідентифікаційного номера платника податків та паспорта громадянина України.

Земельна ділянка. Фото: скріншот YouTube-відео.
Земельна ділянка. Фото: скріншот YouTube-відео.

Всього ж України можуть розраховувати на не більше ніж 2 гектари землі, для ведення особистого сільського господарства. Для садівників розмір ділянки обмежений площею в 0,12 гектара. На будівництво житла та присадибне господарство зможуть надати: в селах - 0,25 гектара, в селищах - 0,15 гектара і в містах - не більше 0,10 гектара. На дачні ділянки покладено не більше 0,1 гектара, а на індивідуальні гаражі - 0,01 гектара.

Варто відзначити, що, швидше за все, після того, як в Україні стартують ринкові відносини на ринку землі, а це буде вже 1 липня, вартість кожного квадратного метра буде рости щорічно. Як припускають експерти, спочатку вартість одного гектара української землі буде варіюватися в межах від 2 000 до 3 000 Доларів США.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, коли цього року в Україну прийде справжня, тепла весна.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що, за прогнозами вчених, на нашій планеті може закінчитися запах кисню.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що у туристичній столиці Північної Італії, Венеції, раптово пересохли всі канали.