"Укрзалізниця" взялася за модернізацію вагонів

Залізничне сполучення є одним з найпопулярніших видів транспорту серед українців. Однак, умови у потягах бажають бути кращими, пасажири часто скаржаться на застарілі вагони. В "Укрзалізниці" взялися активно розв'язувати цю проблему. На сайті компанії з'явилося повідомлення про оголошення тендеру.

Компанія має намір закупити вагони з кондиціонерами та USB розетками.

Тендер відбуватиметься через систему "Prozorro.Публічні закупівлі". У планах придбати 100 вагонів на загальну суму 3, 044 млрд грн.

Всім потенційним постачальникам вже було розіслано комерційні пропозицію, як і вітчизняним виробникам, так і закордонним.

Компанія не виключає, що вдасться купити більше вагонів, все буде залежати від загального обсягу бюджетного фінансування. Заявки можна подавати до 30 березня, а аукціон пройде 5 травня поточного року.

Повідомляється, що в грудні 2020 року компанія провела опитування серед пасажирів, активістів і співробітників "Укрзалізниці", щоб дізнатися про найбільш очікувані нововведення.

Потяг. Фото: скріншот YouTube-відео

У підсумку більшість вказала, що хотіли б у вагонах мати систему кондиціонування, USB розетки, адаптовані елементи для малорухливих громадян, лінолеум замість килимів, а також збільшення багажного відсіку, хороше освітлення і вакуумні туалети у вагонах.

Зазначено, що комерційні пропозиції вже були відправлені на Крюківський і Харківський вагонобудівний завод, компаніям Siemens і Pesa, а також вагонобудівним компаніями Білорусі.

У держбюджеті - 2021 закладено 4,2 млрд грн на оновлення пасажирського господарства "Укрзалізниці", зокрема купівлю пасажирських вагонів.

Приблизно 85 пасажирських вагонів будуть купейного типу, а також заплановано проведення капітального ремонту плацкартних вагонів.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українцям нагадали, що з 7 березня пасажирські поїзди не зупинятимуться на деяких зупинках, список.

Також ми писали, що "Укрзалізниця "має намір ввести послугу - покупку "ланчбоксів".

Нагадуємо, що з 1 березня ціни на квитки подорожчають, а до кінця 2021 року зростуть на цілих 22%. Міністр інфраструктури Владислав Криклій дав пораду, як же заощадити гроші на квитку.