Українців приголомшили новиною про те, що цього року ціна на залізничні квитки знову зросте на 22%.

Так, в Україні знову очікується зростання цін на залізничні квитки. Про це заявив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій. Відзначається, що підвищення ціни вже буде з березня місяця. Вже до грудня зростання вартості складе 22%.

Про це член Кабінету Міністрів розповів в ефірі телеканалу"1 + 1".

"З 2018 року не було індексації цін на пасажирські перевезення. Вони залишаються збитковими, в тому числі і з цієї причини рухомий склад в такому стані, який ми періодично спостерігаємо в соціальних мережах. Індексація планувалася ще в 2020 році, але зі зрозумілих причин (реалізацію планів відклали), через підступні обмеження Пасажирські перевезення на три місяці були зупинені. Планується з березня до кінця року по 2% підвищення індексації", - заявив Криклій.

Крім того, політик нагадав, що економити на залізничних квитках можна і навіть потрібно. Для цього потрібно купувати їх заздалегідь. Тоді знижка може досягати до 40%. Це дуже хороша економія насправді. Квитки також можна купувати онлайн і швидко оплачувати їх за допомогою банківської карти.

Також залізничні квитки можна купувати і в самих касах.

Зазначимо, що до такого подорожчання квитків цього року ніхто не був готовий. На жаль, поки точно невідомо, остаточне це подорожчання або воно ще триватиме. Тому що все змінюється дуже швидко.

Українців просять не підіймати паніку. У будь-якому випадку завжди можна вибрати альтернативний спосіб пересування. Наприклад, автобуси або літак.

Раніше Hyser писав про те, що в " Укразалізниці "скасували найбільш" ходові " рейси по Україні.

Також писали, що з 1 березня для українців відкриті нові напрямки для подорожі, пора починати купувати квитки.

Нагадаємо, що у регіонах з "червоним" епідрежимом Кабмін погодив обмеження пасажирських перевезень.