Головні новини за понеділок, 1 березня в щоденному дайджесті від порталу Hyser

Довибори до Верховної Ради

У березні можуть відбутися довибори до парламенту. Голосування має пройти на Прикарпатті та на Донбасі.

Якщо нічого не зміниться, голосування відбудеться наприкінці поточного місяця - 28 березня. У деяких містах, де пройде голосування, вже розпалюються політичні пристрасті.

Так, партія Петра Порошенка "Європейська солідарність" у місті Надвірна висунула кандидатом Олену Самбул, більш відому як Маруся Звіробій. Саме вона потрапила в скандал з погрозами на адресу президента України Володимира Зеленського.

До слова, від партії "Слуга народу" балотується Василь Вірастюк. А партію "Свобода" представляє Руслан Кошулинський.

Доплати до пенсії 1000 грн

З 1 березня в Україні стартує індексація виплат. Підвищення торкнеться 8 млн пенсіонерів. В середньому, виплати повинні зрости на 308 грн.

Однак, комусь додадуть тільки 100 грн, а ось пенсіонери, які отримують зараз по 9090 грн, отримають 1000 грн надбавки.

Також відомо, що підвищать пенсії не усім, оскільки всього в Україні понад 11 млн пенсіонерів.

Відпустка по-новому

До Верховної ради надійшов законопроєкт, в якому на законодавчому рівні пропонується дозволити нову форму роботи.

Зміни торкнуться фрілансерів. Тобто, це співробітники, які не входять в постійний штат, але виконують певні робочі завдання.

Автор законопроєкту пропонує для таких громадян встановити однакові соціальні гарантії, як і для тих, хто працевлаштований за всіма правилами.

Зараз цей документ розглядає профільний комітет, а набуде він чинності лише за підтримки достатньої кількості народних депутатів і після підпису президента України Володимира Зеленського.

Потужне тепло

Синоптики обіцяють найближчими днями суттєве потепління.

Вже у вівторок, 2 березня в ряді регіонів буде вдень до +12 градусів. Така весняна погода порадує жителів західних областей України.

Однак, в Карпатах пройде дощ і мокрий сніг, тому синоптики радять не забувати водіям про правила безпеки під час їзди, бо на дорогах буде ожеледиця. Така тепла погода протримається і 3 березня.