Синоптики розповіли, якою буде погода в країні вже на початку весни

Такою інформацією поділилися представники Українського гідрометцентру на своїй сторінці в соціальній мережі. Так, синоптики розповіли, що початок весни на території нашої країни ознаменується ожеледицею та мокрим снігом. Однак вже найближчим часом очікується і значне потепління.

Так, синоптики розповіли про погоду на 1-3 березня. За даними спеціалістів, вже в перший день весни на Правобережжі та крайньому сході України очікується мокрий сніг. Вже 2 та 3 березня такі ж погодні умови будуть в північно-східних областях та в Карпатах. При цьому, зазначили синоптики, в інших регіонах нашої держави переважно в перші дні весни не очікується опадів взагалі.

Температура вночі на 1 березня вже досягне позначки від 3 градусів морозу до 3 градусів тепла. Тим часом в східних регіонах очікується вночі до 6 градусів морозу. Крім того, додали синоптики, на Закарпатті в день - від 1 до 7 градусів вище нуля. При цьому вже у вівторок в західних областях України очікується значне потепління - синоптики прогнозують на цей день від 6 до 12 градусів вище нуля. Тож початок весни в Україні буде з потеплінням, однак не варто забувати про мокрій сніг.

Крім того, водіям варто звернути увагу, що на дорогах поки що буде ожеледиця. Під час таких погодних умов важливо відмовитися від різних маневрів на дорозі, обов'язково притримуватися дистанції з іншими автомобілями та їздити на невеликій швидкості. Якщо ж є така можливість, то краще взагалі відмовитися від особистого транспорту на цей період, або залишитися вдома.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що українські синоптики дали більш докладний прогноз на весну. Стало відомо, коли варто очікувати значного потепління.

Також повідомлялося, щона початку весни очікується важливе свято. Українцям пояснили, скільки вихідних буде в них на початку березня. За роботою ще встигнемо засумувати.

Крім того, повідомлялося, що в Закарпатті раніше, ніж очікувалося, зацвіли квіти. Місцеві жителі в соціальних мережах почали показувати дивовижні фотографії природи.