Житній хліб є корисним для людського організму - особливо він корисний для жіночої статі.

Дієтологи встановили, що його вживання запобігає виникненню раку молочної залози, а також мастопатії. Також при регулярному його вживанні поліпшується стан шкірних покривів, волосся.

Крім того, у обох статей житній хліб запобігає виникненню захворювань серцево-судинної системи.

Вживаючи в їжу житній хліб, можна не переживати про те, що людина набере зайві кілограми. Поживність даного продукту досить низька: в одній буханці міститься близько 200-250 кілокалорій.

У складі житнього хліба присутній значно більше харчових волокон, ніж у фруктах і овочах. Білки жита багаті великою кількістю амінокислот, а вміст заліза в них в кілька разів вище, ніж в яловичині.

Крім того, хліб знижувати рівень холестерину дозволяє вживати їх людям, що страждають на цукровий діабет. Вміст великої кількості вітамінів і заліза контролює в крові кількість гемоглобіну, що запобігає розвитку анемії. Фосфор позитивно впливає на нервову систему, знижує м'язову напругу.

Велика кількість йоду в хлібі корисно для підтримки нормальної роботи щитовидної залози.

У житньому хлібі міститься закваска, яка нормалізує травні процеси та усуває запори. Вміст у ньому хрому, селену, вітаміну Е попереджає появу новоутворень в стравоході, передміхуровій залозі, товстому шлунку.

Раніше Hyser писав про те, що існують продукти, які не поєднуються один з одним, а спільне їх вживання є небезпечним для здоров'я.

Також Hyser повідомляв, Як правильно підібрана дієта вплине на стан вашого шкірного покриву.

Нагадавши, чому молочнокислі продукти небезпечно вживати перед сном.