Експерти розповіли, через що в українців зросли суми в платіжках і можна заощадити

Не так давно українським споживачам газу заднім числом збільшили вартість газу за допомогою "температурних коефіцієнтів". У перший раз це сталося в тарифі на розподіл, другий — на ту ж суму в безпосередньо вартості газу, а в третій раз вони були автоматично нараховані газовими лічильниками, оснащеними термокомпенсацією. Про це повідомляє інформаційний портал"ГазПравда".

Таким чином виходить, що багато людей не тільки не підозрюють про те, що їм протягом більше двох років нараховували зайві обсяги, але і тим більше не підозрюють, що додаткові обсяги нараховуються в трикратному обсязі. При цьому оформлено це все під виглядом приведення до стандартних умов.

Для того, щоб споживачам не платити зайвого, необхідно перевірити, чи встановлений у них лічильник з термокомпенсацією або з "директивним приведенням" до стандартних умов. Якщо встановлений, то споживач має право вимагати від свого облгазу компенсації переплат.

Якщо на лічильнику присутні позначення "Тб=0 оС" або "Тб=15 оС", або якщо біля теплорозміру присутня літера "Т", то лічильник оснащений термокомпенсацією. Якщо це так, то варто зайти в свій особистий кабінет на сайті вашого облгазу, де повинний бути запис "лічильник з елементами температурної компенсації" або щось схоже за змістом.

В даний момент у Верховному суді не поспішають приймати рішення, які дозволить вирішити епопею з "температурними коефіцієнтами", через які величезна кількість українців переплачує в період з жовтня 2018 року по грудень 2020 року включно.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що не так давно в уряді заявили про повернення адаптивного карантину. З'явилася перша інформація про те, в якій карантинній зоні опиниться столиця України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що клієнти "Нафтогазу" скаржаться на те, що з їхніх особових рахунків зникають кошти.

Також "Hyser" писав, що зима майже підійшла до кінця і незабаром Україна знову перейде на літній час. Стало відомо, коли потрібно буде переводити стрілки годинника.