Пасажири столичних маршруток зіткнулися з подорожчанням проїзду

Вже досить довгий час в уряді Києва йшли розмови про підвищення вартості проїзду в маршрутному громадському транспорті через збитки, які перевізники понесли у зв'язку з коронавірусною кризою. Про це повідомляє інформаційний портал "Українські Новини".

Повідомляється, що вартість проїзду в приміських автобусах з Вишневого до Києва піднялася з 15 гривень на 20 відсотків, тобто на 3 гривні до 18 гривень. Незважаючи на те, що міська влада говорила про підвищення цін до 20 гривень, таке подорожчання теж досить відчутно. Сталося воно в суботу, 20 лютого.

Крім приміського транспорту, проїзд подорожчав по всій тарифній сітці. Зміни не торкнулися тільки проїзд по Києву, вартість якого як і раніше становить 8 гривень. Тарифна сітка прирівнялася до проїзду по місту Вишневе, що не відповідає довжині маршруту по Вишневому і по столиці.

Оголошення про підвищення вартості проїзду. Фото: Українські Новини

Самі перевізники зростання ціни пов'язують зі збільшенням ціни на пальне, витратних матеріалів, запчастин і ремонтних робіт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр охорони здоров'я України Максим Степанов розповів українцям про те, як працюватиме громадський транспорт у червоних зонах адаптивного карантину, який повертається в Україну.

Степанов розповів, що хоч адаптивний карантин знову вступає в силу, рівень його обмежень буде набагато м'якшим, ніж минулого разу, тому, наприклад, навіть якщо населеному пункту буде присвоєно "червоний" рівень карантинних обмежень, робота громадського транспорту там зупинятися не буде.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в уряді заявили про те, що вартість сигарет в країні буде підвищуватися на 20 відсотків щорічно, щоб припинити контрабанду тютюнових виробів через кордон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Нацкомісії з державного регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг розповіли про те, як зміниться вартість електроенергії в квітні поточного року.

Також "Hyser" писав, що експерти пророкують українцям підвищення цін на продукти харчування з початком весни і розповіли, які товари подорожчають найсильніше.