У середу, 17 лютого, Кабінетом Міністрів України був затверджений бюджет Пенсійного фонду на 2021 рік, в якому уряд заклав кілька етапів перерахунку пенсій.

На офіційному сайті Міністерства соціальної політики йдеться, що доходи Пенсійного фонду складуть 495,5 мільярдів гривень, пишуть "Українські новини". Українці, що працюють, заплатять у вигляді відрахувань всього 293,8 мільярда гривень, решту компенсує держбюджет.

У зв'язку зі зростанням мінімалки в січні та грудні місяці 65-річним пенсіонерам підвищать пенсійні виплати якщо у них вистачає стажу - вони можуть отримувати як мінімум 40% від мінімальної зарплати.

Також на доплати можуть розраховувати 75-річні українці - їм додадуть близько 400 гривень. 80-річним пенсіонерам також продовжать надбавку.

У липні і грудні підвищать мінімальні пенсії у зв'язку зі зростанням прожиткового мінімуму.

Індексація пенсій запланована на березень місяць і складе вона 11%.

Однак підвищення на 11% відбуватиметься не всієї пенсії цілком, а тільки її розрахункового розміру за формулою - враховувати надбавки за стаж, особливі "дотяжки" не будуть.

У разі якщо ви заробили на пенсію менше мінімальної на 11% і з бюджету компенсують різницю, то і після осучаснення ви будете отримувати ту ж суму.

"Кошти Державного бюджету України на пенсійні програми становлять 195,3 млрд грн, з яких на: сплату єдиного внеску за окремі категорії осіб – 27,9 млрд грн; фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок і підвищень, призначених за пенсійними програмами, і дефіциту коштів Пенсійного фонду України – 167,3 млрд грн", – йдеться в повідомленні.

Раніше Hyser писав про те, що уряд затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2021 рік з дефіцитом.

Також Hyser повідомляв, що стало відомо, хто позбудеться виплат після індексації пенсій.

Нагадаємо, що Пенсійний фонд розповів, що буде з виплатами пенсіонерів у лютому.