Кабмін переглянув дату карантину в Україні і деякі обмеження.

Карантин в країні повинен був діяти до 28 лютого, але, як і очікувалося, його продовжили до 30 квітня. Скасовувати його поки не планують, а от видозмінювати - так. Так, з 24 лютого Україна повернеться до поділу на карантинні зони, що сказано в новій постанові Кабміну на урядовому порталі.

Кабмін затвердив нові правила карантину, що під забороною, фото: Українська правда

Це означає, що країну знову поділять на зелену, помаранчеву, жовту, красну зони. Залежно від епідеміологічної ситуації в тому чи іншому регіоні будуть вводитися відповідні обмеження. Поки що ж територія держави буде в жовтій зоні. Це означає, що буде заборонено:


Також від себе глава МОЗ Максим Степанов додав, що повторний локдаун навесні не очікується, оскільки в ньому нема потреби. Жорсткі обмеження, які діяли в період з 8 по 24 січня дали потрібний результат. Зокрема, поступово зменшилася кількість нових хворих коронавірусом.

Варто відзначити, що багато експертів з чиновником згодні. Більш того, вони вважають, що локдаун – це потужний інструмент, але скористатися ним знову найближчим часом не можна.

Але і це ще не все, навіть всупереч тому, що незабаром повинна початися вакцинація від COVID-19, це далеко не кінець. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що жодна країна наразі не здатна спрогнозувати, коли вся ця ситуація з коронавірусом остаточно закінчиться, але є підстави вважати, що це трапиться не у 2021 році.

Раніше "Hyser" писав про те, що стало відомо, в яку зону карантину потрапить Київ.

Також наш портал повідомляв, що Україна розгортає сучасний госпіталь для хворих на ковід.

Нагадуємо, що у зв'язку із загостренням коронавірусу, одну з областей України можуть закрити.