У мережі розмістили дивовижну публікацію щодо радянського автомобіля. Стало відомо, що на території України розроблявся Москвич на водневому двигуні.

Відповідну інформацію розмістили на порталі "Фокус"

Потрібно повідомити, що ще у 70-х роках на території України, а саме у Харкові, створили водневий двигун для машин. Так, замість палива можна було заправляти автомобілі звичайною водою, це говорить про те, що замість вихлопу була просто пара.

Найцікавіше в тому, що водневі машини почали активно вироблятися лише в 21 столітті, проте сама ідея не є новинкою. Також дуже сильно здивує той фактор, що на території України експерименти з водневими двигунами почали проводити майже півстоліття тому.

1976 року в Харківському інституті проблем машинобудування АН України було створено водневу установку для машин. Першим, хто отримав цей унікальний двигун, став "Москвич-412". Водневий реактор та бак із водою були поміщені у багажник. Вода проходила через реактор і під дією каталізатора розщеплювалася на водень та кисень. Після чого водень подавався в циліндри мотора і спалювався там як паливо.

Ця унікальна технологія була дуже зручною і давала можливість заправлятися не тільки водою, а й бензином. На превеликий жаль все закінчилося одним прототипом.

Читайте також:

Для росіян уже роблять новий "Москвич". Щоправда, він повністю китайський і без деяких деталей

Вогонь та страх: москвичі в паніці від пожежі у ТЦ "Ялохівський пасаж". Це розплата за Україну

Возив «дівчаток на виклик»: у мережі показали екстравагантний Москвич, у який ризиково було сідати