Страшний землетрус магнітудою 7,1 бали стався в Японії 13 лютого, поблизу узбережжя префектури Фукусіма. Такі сильні підземні поштовхи неабияк налякали громадян.

Як пише зарубіжне видання Reuters, землетрус стався на сході країни. Його епіцентр перебував біля узбережжя префектури Фукусіма на глибині 60 км.

Потужні підземні поштовхи відчувалися в десяти префектурах північній, північно-східній і центральній частинах Японії. Зокрема в Токіо. А у місті Хоккайдо зафіксували поштовхи магнітудою 5 балів.

Інформації про несправності на ядерному об'єкті Токаймура наразі не надходило. Також немає інформації про ситуацію на аварійній АЕС "Фукусіма-1", де тривають роботи з демонтажу станції, яка постраждала від землетрусу і цунамі 11 березня 2011 року.

Як повідомляє NHK World News з посиланням на Метеорологічне управління Японії, землетрус стався о 23:08 за місцевим часом. Окрім цього, метеорологи попереджають про загрозу цунамі. Але наголошується, що небезпеки руйнувань в його результаті не очікується.

У мережі вже виклали відео, на яких зафільмували страшні наслідки землетрусу. Японці, які стали свідками землетрусу, пишуть, що через сильні поштовхи в Токіо та інших японських містах падала техніка та меблі в будинках.

Як повідомляють очевидці у соцмережах, зараз підземні поштовхи припинилися, але є ризики виникнення афтершоків (повторних підземних поштовхів).

Експерти не очікують великих руйнувань в результаті землетрусу, проте місцевим жителям рекомендують не наближатися до берегової лінії.

Варто відзначити, землетруси з магнітудою близькою до 7, які відбуваються в безпосередній близькості від великих міст, можуть призводити до катастрофічних наслідків та великих руйнувань. А землетрус магнітудою вище 7 може викликати цунамі.

Раніше "Нyser" писав про те, що в Україні на Закарпатті стався землетрус магнітудою близько 1,8.

Також наш портал повідомляв, в російському місті Норильськ лавина накрила гірськолижну базу "Гора Окрема".

Нагадуємо, в Чернівцях у приміщенні одного з торгових центрів стався потужний вибух.