Вже на цих вихідних, 13-14 лютого, синоптики прогнозують повернення морозів, але опади поступово припиняться. Місцями температура повітря може опуститися до -16 градусів.

Про це повідомив Український гідрометцентр на офіційній сторінці у Facebook.

Скріншот з Facebook

На завтра, 12 лютого, синоптики прогнозують складні погодні умови.

12-14 лютого, у зв'язку зі снігопадами та хуртовинами, на високогір'ї Iвано-Франкiвської, Закарпатської областей та у горах Львівської області утримається значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

Судячи з кліматичних карт, у суботу, 13 лютого, опади очікуватимуться в Хмельницькій, Вінницькій, Житомирській, Черкаській, Київській, Чернігівській, Сумській, Полтавській та Кіровоградській областях. В усіх інших областях мінлива хмарність.

На півночі країни вдень стовпчики термометрів зупиняться на позначці в -9 ... -13 градусів, вночі температура може опуститися до -16 градусів.

На сході денна температура повітря складе -4 ... -6 градусів, а нічна -7 ... -9 градусів. У центрі очікується до - 11 градусів вдень, а вночі до -14.

У західних областях вдень буде тепліше, ніж в інших регіонах, -3 ... -5 градусів, а вночі стовпчики термометрів опустяться до -12 ... -14 градусів. На півдні України вдень стовпчики термометрів покажуть -6 ... -8 градусів, а вночі -9 ... -13.

У столиці денна температура повітря складе -9 ... -11, вночі -12... -14 градусів.

Прогноз погоди на 13 лютого. Скріншот з Укргідрометцентру

У День всіх закоханих, 14 лютого, опадів не буде, на всій території країни мінлива хмарність. Але морози відступати не будуть і навіть посиляться. Місцями температура повітря вночі може опуститися до -18 градусів.

Прогноз погоди на 14 лютого. Скріншот з Укргідрометцентру

Раніше "Нyser" писав про те, що українцям розповіли про погодні аномалії лютого.

Також наш портал повідомляв, синоптики обіцяють значне потеплішання в Україні з 20 лютого.

Нагадуємо, синоптики попередили, що перший місяць весни буде холодним і сніжним.