В Україні очікується ще значніше погіршення погодних умов.

Зокрема, сильні морози і хуртовини дадуть про себе знать вже з ночі на понеділок, 15 лютого. При цьому температура повітря в наступні три дні може опуститися до -30 градусів. Правда менш відчутними морози будуть в Одеській і Закарпатській області, пише "OBOZREVATEL".

Синоптики попередили про подальше погіршення погоди, фото: Апостроф

Не дивлячись на такі погодні умови, синоптики наголошують, що це не говорить про хибність теорії глобального потепління. Однак з початком наступного тижня температура повітря дійсно понизиться до -25 ... -30 градусів в північних регіонах країни. Проте директор Українського гідрометеорологічного центру МНС України Микола Кульбіда запевняє, що очікувані морози не виходять за межі норми.

Враховуюче це, Кульбіда підкреслив, що говорити про весняну погоду в Україні ще рано, оскільки методологія Укргідрометцентру робить свої розрахунки тільки на 15 днів. Тим часом інший синоптик Леонід Горбань впевнений в тому, що вже на початку календарної весни морози відступлять, але справжнє тепло прийде в Україну лише в травні.

Морози в Україні будуть діставати до кінця зими, як мінімум, фото: ТСН

Разом з тим, Горбань переконаний, що нинішня погода в лютому цього року ніяк не вписується в теорію глобального потепління. Згідно з його прогнозом й морозів не передбачається, але буде холодно - в межах +5 ... +7 градусів і багато опадів, в том числі сніг з дощем.

Окрім того, еколог Олександр Соколенко все-таки підмічає, що лютий у цілому виявиться холодніше норми, але це, скоріше, збій в загальної тенденції. Також він вважає, що українців надалі очікує ще більше аномальних явищ і різких змін погоди.

Раніше "Нyser" писав про те, що в усіх регіонах очікується погіршення погоди, хуртовини на лютий холод.

Також наш портал повідомляв, що в Україну повертається довгоочікуване тепло.

Нагадуємо, що ще два потужні циклони увірвуться в Україну.