На наступному тижні синоптики знову прогнозують погіршення погодних умов в Україні. У період із 15 до 18 лютого очікується сильне похолодання. У багатьох областях можливі морози від -25 до -30 градусів.

Про це повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру МНС України Микола Кульбіда. Пише видання "Радіо Свобода".

Так, за його словами, найнижча температура зимового періоду в Україні – -42 градусі, а тому очікувані морози не виходять за межі норми.

Та попри це Микола Кульбіда зазначив, що кліматичні зміни призводять до різких змін атмосферних процесів і не лише в бік збільшення середньодобової температури. Він відзначив, що раптове похолодання також може пояснюватися глобальними змінами клімату.

За даними спеціаліста, лише за останні 25 років середня температура зимового періоду зросла більше ніж на 2 градуси.

Можна подумати, що нічого страшного в цьому немає, та насправді навіть зміна у два градуси має дуже велике значення, як і те, що середня температура літнього періоду зросла майже на 2 градуси.

"Відтак тривалість зимового періоду суттєво скоротилася. Весна приходить десь на два тижні раніше від своїх середніх багаторічних строків. Зменшилася й кількість днів із низькими температурами – втричі чи вчетверо, а кількість літніх днів із високими температурами, навпаки, зросла вдвічі чи втричі", – розповів Микола Кульбіда.

Варто зазначити, що і синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня попередила про сильні морози з наступного тижня. За словами спеціаліста, снігопади припиняться, але вдарять морози по всій території країни. Місцями температура повітря може опуститися до -30 градусів.

Але вже ближче до вихідних, а точніше починаючи із 20 лютого морози почнуть відступати. Можна чекати незначну відлигу.

Раніше "Нyser" писав, синоптик Наталка Діденко попередила, що з 11 лютого в Україні знову похолоднішає.

Також наш портал повідомляв, синоптики попередили, що перший місяць весни буде холодним і сніжним.

Нагадуємо, у Франції випав сніг, який пофарбував небо в помаранчевий і бежевий кольори.