11 лютого православна церква вшановує пам'ять Святого Лаврентія.

В цей день заведено молитись Святому Лаврентію та Ігнатію богоносцю, а саме просить їх про позбавлення від хвороб очей. Разом з цим, у народі цей день завжди вважався дуже несприятливим, тому краще бути обережними та остерігатись різних дрібних неприємностей. Припускається, що справа в підступах відьом, а можливо, вся справа у звичайному самонавіянні, пише "Сьогодні".

Велике православне свято відзначається 11 лютого, фото: YouTube

В першу чергу варто відзначити деякі цікаві прикмети, які збереглися до сьогодні. Наприклад, якщо дим іде коромислом, то значить скоро настане тепло, а червоний місяць, говорять, до поривчастого вітру. Окрім того, відлигу теж можна передбачити в день Лаврентія, а свідчити про це буде шум і гуд в лісі.

Також в тому разі, якщо в цей день буде повний місяць, то яка погода видасться сьогодні, то такою буде й у другій половині березня. До всього іншого, на вечерю господині з давніх часів в це свято випікали кулеб'яку - пиріг з капустою, що має закликати щастя в дім. Так, хоч день є пісним, але вживати страви з риби дозволяється.

Що можна робити православних 10 лютого, а що ні, фото: YouTube

Варто ще приділити увагу сьогодні людям з іменем Герасим, Гнат, Іона, Лаврентій, Лука, Мокей, Питирим, Роман, Селиван, Юліан, Яків - вони сьогодні святкують свої іменини. Але і це не все, оскільки сьогодні відзначаються такі важливі свята як Міжнародний день хворого, в Японії - День заснування держави, у Ватикані - День незалежності, в Ірані - День революції, а в Камеруні - День молоді.

Раніше "Нyser" писав про те, що фахівцям вдалося виявити важливу християнську реліквію.

Також наш портал повідомляв, що в Україні планують ввести ще одне свято.

Нагадуємо, що в церкві пояснили, чому небезпечно називати кішок людськими іменами.