Стали відомі наміри уряду в плані карантину в Україні.

Нагадуємо, що карантин ввели в країні в березні минулого року через пандемію коронавірусу, і він продовжує діяти дотепер. Але в Кабміні планують його допрацювати після старту вакцинації для українців. Зокрема, не виключається послаблення обмежень, про що повідомляє "РБК-Україна".

Стало відомо, як зміниться карантин після старту вакцинації в Україні, фото: Українська правда

Таким чином, карантинні обмеження, встановлені по всій території країни на сьогодні, чиновники мають найближчим часом переглянути. Наскільки відомо, в МОЗ збираються запропонувати Кабміну повернення до адаптивної форми з поділом на зони.

Між іншим, перехід до адаптивного карантину вже неодноразово анонсували в Кабміні, однак дати такого переходу все ще немає. Проте головний санітарний лікар Віктор Ляшко припустив, що адаптивна модель карантину почне діяти вже в кінці лютого і буде включати 3-4 зони.

В Україні планується послаблення карантинних обмежень, фото: Українська правда

Звісно не обійдеться без вже традиційної "червоної зони", в якій передбачені жорсткі обмеження. Однак є гарні новини, адже зі слів глави МОЗ Максима Степанова, жодна область цій зоні поки не відповідає.

Взагалі до "червоної зони" будуть відносити ті регіони чи міста, де за 7 днів кількість госпіталізованих буде стрімко зростати на 50 і більше відсотків. Разом з тим, буде спостерігатись заповненість лікарняних ліжок з підведеним киснем більш ніж на 65%. При таких умовах будуть вводитись жорсткі обмеження в той чи іншій області.

Раніше "Нyser" писав про те, які правила діятимуть для охочих виїхати за кордон під час карантину.

Також наш портал повідомляв, що голова МОЗ розповів про роботу громадського транспорту в "червоній зоні".

Нагадуємо, як буде проводитися вакцинація від коронавірусу в Україні.