В Україні нова напасть з платіжками за газ - люди оплачують рахунки, а після їм приходять повідомлення про те, що невдовзі відключать газ за борги. Заходячи в онлайн-кабінет, українці виявляють рахунки з захмарними цифрами, які вони не в змозі оплатити.

Як результат, за доставку газу платять тій компанії, якій потрібно оплачувати тільки за використані кубометри.

Про такі серйозні проблеми громадян написав колишній міністр фінансів Олександр Данилюк на своїй сторінці у Facebook. Він розповів, що сам стикнувся з такими погрозами від постачальників газу.

Данилюк відзначив, що у січні оплатив рахунок через ПриватБанк, а вже у лютому йому прийшло повідомлення про борг. Як виявилося кошти прийшли не на ту компанію, і тепер, щоб розв'язувати проблему, державному діячеві треба буде помучитися з паперами.

"У січні отримав рахунок за газ, сплатив через ПриватБанк. Сьогодні отримав повідомлення від КиївОблГаз про примусове вимкнення через заборгованість. Зателефонував до компанії.

Мені запропонували алгоритм розв'язання моєї проблеми, саме МОЄЇ. Виявляється, гроші були отримані на КиївОблГазЗбут. І тепер я маю звертатися у відділення з документами для повернення суми", – написав Олександр Данилюк.

Як підкреслив політик, це типова проблема і з нею стикається багато українців.

"Або з технічних причин, або з інших гроші з'являються на паралельному рахунку тієї ж самої або пов'язаної компанії. Колцентр бачить ці гроші, але перенести не може. Скільки людей мають витрачати свій час, щоб розв'язувати проблему, поки компанія користується їхніми грошима та зловживає маніпулятивними тактиками?" – обурився Олександр Данилюк.

Як будуть розв'язувати цю проблему в КиївОблГазі та чи відреагує на це уряд – невідомо.

Скріншот з Facebook

Раніше "Нyser" писав про те, що українцям розповіли, які тарифи на газ будуть діяти з 1 лютого.

Також наш портал повідомляв, у лютому поточного року українці отримають платіжки за комунальні послуги з рекордно високими цифрами.

Нагадуємо, Міністерство соціальної політики виділить 1,4 мільярда гривень на субсидії для українських сімей у зв'язку з подорожчанням електроенергії.