Політик розповів про ситуацію навколого трагедії у своєму Faxebook, пише Знай.

Сьогодні найважливіше згадати поіменно всіх тих, хто віддав життя за мирне життя українців і всього світу.

Пошанувати і подякувати всім чорнобильцям та їх родинам, хто нині буде згадувати про свою участь у трагічних квітневих днях 1986 року.

А владі старанно і відповідально виконувати свої зобов‘язання:

  • соціальні - перед чорнобильцями та їх родинами;
  • міжнародні, бо через недофінансування, досі не виконані роботи зі зняття з експлуатації енергоблоків Чорнобильської АЕС та перетворення об‘єкту «Укриття» на екологічно безпечну систему;
  • щодо енергетичної безпеки держави - завершити заходи щодо введення в експлуатацію Сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2):
  • кадрові, бо за старою ганебною звичкою, очільників важливих чорнобильських інституцій шукають за спеціальними критеріями й не можуть призначити роками - нинішнього керівника Державного агенства з Управління зоною відчудження призначено…2 місяця тому, який за часів Яценюка очолював Укргазвидобування і звинувачувався у наданні збитків державі на 23 мільйони гривень?!

І головна порада владі - не бійтеся частіше їздити до Чорнобиля, Прип‘яті, Славутича й не чекайте чергових іноземних журналістів чи режисерів, які прорекламують за нас наш чорнобиль.

Чорнобиль - це наша біль, це наш - героїзм і він мусить стати - нашою гордістю, а не соромом!

П.С. Нагадаю, що в період парламентської діяльності я зі своїми колегами домігся повернення низки соціальних виплат чорнобильцям та їх родинам, збереження спеціалізованих медичних закладів, створення Чорнобильського радіаційно-екологічного заповідника, розблокування міжнародної фінансової допомоги для завершення будівництва «Укриття-2»…

Також гордий з того, що міськрада проголосувала за надання мені статусу почесного громадянина славутича!

П.С. П.С. Фото з Чорнобиля та Прип‘яті Павла Томенка.