У віці 79 років не стало легендарного американського музиканта Чіка Коріа.

Про це повідомили представники артиста сучасного джазу в його офіційній групі в Facebook.

Помер музикант від рідкісного онкологічного захворювання 9 лютого, яке у нього було діагностовано не так давно. Сім'я Коріа попросила не задавати питань і залишити їх наодинці з їх горем. Що стосується пам'ятних заходів, то про них також сім'я поки нічого не розповіла.

Близькі піаніста опублікували слова подяки від музиканта, які він залишив для колег і шанувальників.

"У мене є надія, що ті, хто схильний до виконання, твору, виступів або чогось подібного, будуть робити це. Якщо не для себе, то для всіх нас. Справа не тільки в тому, що світові потрібно більше артистів, але і в тому, що в цьому просто багато веселощів. Моя місія завжди полягала в тому, щоб приносити радість творчості всюди, де я міг, і робити це з усіма тими артистами, якими я так захоплююся, - в цьому було багатство мого життя", - сказав видатний музикант.

Скриншот, социальная сеть Facebook

Чик Коріа був одним з найяскравіших фортепіанних виконавців другої половини XX століття. Він був нащадком італійських іммігрантів у США.

За свою кар'єру він грав музику самих різних жанрів - від авангарду і бібопа до дитячих пісень і симфонічних творів.

Він прославився своїми джазовими композиціями "Spain", "500 Mile High", "La Fiesta", "Armando's Rhumba" та іншими. Коріа виступав у групі Майлса Девіса в кінці 1960-х, стояв на рубежі зародження ф'южн.

Раніше "Hyser" писав про те, що помер народний артист СРСР Василь Лановий.

Також "Hyser" повідомляв, що світ потрясла трагічна новина про смерть легендарного американського телеведучого Ларрі Кінга.

Нагадаємо, що з життя пішов легендарний музикант Володимир Коциловський.