Лідер Нацкорпусу у Сумській області Денис Сокур у своєму Telegram спростував журналістський сюжет, в якому його і соратників звинуватили в рекеті. Як зазначено в публікації, Нацкорпус навідався на Лебединський хлібозавод з цивільною місією – домогтися його закриття через антисанітарію.

«Антисанітарію на хлібозаводі в Лебедині виявили ще 3 роки тому. Я вперше побував там уже як рік, але замовний сюжет з нібито постраждалим підприємцем виходить тільки зараз. Як ви думаєте, це збіг? Мені так не здається. Як би не намагався Офіс президента, СБУ та підконтрольні їм журналісти демонізувати Нацкорпус, ми завжди захищали і будемо захищати інтереси наших громадян», - сказав Сокур.

За словами націоналіста, журналісти випустили цей сюжет тільки нещодавно, враховуючи, що останній візит Нацкорпусу на хлібозавод відбувся рік тому. Сокур пов'язує це з початком репресивної політики влади по відношенню до Нацкорпусу.

«За даними Держпродспоживслужби, перші порушення на Лебединському хлібозаводі були виявлені ще в грудні 2018 року, коли ми і близько не знали про цю ситуацію. Акцентую вашу увагу, що перевірка була плановою, і так званий бізнесмен знав про неї заздалегідь і міг підготуватися: хоча б помити форми для випікання хліба в лікарні і школи», - зазначив Сокур.

Як зазначив Сокур, Держпродспоживслужба виявила на заводі тарганів і мертву мишу, а хліб, який там випікався, поставлявся в школи і лікарні Сумської області.

Як повідомляв Hyser, Нацкорпус незадоволений радянською інсталяцією в центрі Києва до Дня Незалежності.

Також Hyser повідомляв, що під будинком Зеленського зібрався натовп з димовушками.