У своєму Telegram-каналі представники Національного корпусу повідомили, що активісти вийшли на протести задля демонтування декорацій присвячених радянським часам, що встановила влада на Алеї Героїв Небесної Сотні. У публікації сказано, що відбулися зіткнення.

«Близько десяти активістів затримали і вивезли на спецтранспорті до Печерського управління поліції. Одному з них поліцейські зламали руку. Зауважимо, що столична влада запевнила, що не надавала дозволу на розміщення таких декорацій», - повідомлено у Telegram.

Як зазначено у Telegram, сьогодні було встановлено на Алеї Героїв Небесної Сотні декорації, які присвячені радянським часам.

«Вочевидь, влада вирішила влаштувати ностальгічну виставку на місці, де розстрілювали Небесну Сотню. Все в дусі «95 Кварталу». Вважаємо такі дії аморальними і негідними для представників влади. Зауважимо також, що згідно з п. 2.2 Порядку проведення масових заходів у місті Києві, забороняється проведення масових заходів розважального характеру на Алеї Героїв Небесної Сотні. Вочевидь, наша влада чхати хотіла як на закони, так і на гуманність», - сказано у публікації.

У своєму Telegram Максим Жорін опублікував відео побиття правоохоронцем затриманого активіста у поліцейському автобусі.

«Термінова мобілізація! Закликаємо всіх вийти до Печерського управління поліції, де зараз перебувають восьмеро представників Національного Корпусу. Тож ми збираємося під стінами Печерського управління поліції й закликаємо небайдужих громадян долучитися та підтримати хлопців!», - зазначено у Telegram.

Нагадаємо, раніше було опубліковано заяву Білецького, що влада влаштовує самопіар на процесі обміну полоненими.

Раніше Жорін заявив про проведення маршу до Дня визволення Маріуполя.